Elfogták a felcsúti polgármesteri hivatal fosztogatóit

Vágólapra másolva!
A rendőrség elfogta annak a négytagú pusztaszabolcsi bandának a tagjait, akik öt Fejér megyei polgármesteri hivatal melléképületébe törtek be. A banda főleg fűkaszákat, benzint és gázolajat vitt el a melléképületekből, de egy iskolába és egy élelmiszerboltba is betörtek.
Vágólapra másolva!

"Elfogták a bicskei rendőrök azt a négytagú pusztaszabolcsi társaságot, amely az elmúlt egy hónapban öt Fejér megyei polgármesteri hivatal melléképületébe tört be - volt, ahova kétszer is. A csapat tagjai ezen kívül betörtek egy általános iskolához tartozó épületbe, illetve egy élelmiszerboltba is. A három férfit, valamint női társukat őrizetbe vették" - közölte hétfőn a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

A betörők jártak Lovasberényben, Felcsúton, Száron, Válon, valamint Vértesacsán, utóbbi település önkormányzatánál kétszer is. Mindegyik esetben a melléképületbe hatoltak be, és azokból fűkaszákat, valamint benzint és gázolajat vittek el.

A négyfős betörő banda ezen kívül két alkalommal is megkísérelt behatolni a vértesacsai élelmiszerboltba, egyszer sikeresen. Akkor körülbelül 350 ezer forint értékben vittek el különböző dolgokat az üzletből. Az Alcsútdobozi Általános Iskola melléképületébe is betörtek, és egy fűkaszával, valamint 60 liter benzinnel távoztak.

Az egyik betörés után, menekülésük közben az egyik helyi polgárőrnek sikerült megjegyeznie a kocsijuk rendszámának egy részét, ez alapján jutottak el a bűnözőkhöz a nyomozók. A 17, a 18 és 26 éves pusztaszabolcsi férfiakat és sofőrjüket, egy 39 éves nőt a bicskei nyomozók a hétvégén fogták el. Korábban a társaság tagjai már voltak büntetve hasonló ügyekben. Azt még vizsgálják, hogy a csapat nem vett-e részt más bűncselekményekben is.