Bolgár György könyvét osztogatják Sanghajban

Vágólapra másolva!
Majdnem 40 millió forintba került Bolgár György könyvének 20 ezer példánya, amit a saghaji világkiálítás magyar pavilonjába rendelt meg a lebonyolító cég. A kínaira lefordított könyv a pavilon igazgatóhelyettese szerint " méltó színvonalon mutatja be Magyarországot".
Vágólapra másolva!

Húszezer példányt rendelt Bolgár György rádiós műsorvezető Magyarországról írt, kínai nyelvre lefordított könyvéből a sanghaji világkiállítás magyar pavilonjába az expót lebonyolító Genexpo 2010 Kft. - írja a Magyar Nemzet pénteki száma. Bolgár könyvét - amely Magyarországon angol nyelven, Made in Hungary címen kapható - darabonként 1980 forintért szállítja a kiadó, vagyis a 20 ezer példány 39,6 millió forintba kerül. A könyvet Kínában nem árusítják, csak promóciós célokat szolgál.

Szöllősi Katalin, a magyar pavilon üzemeltetési igazgatóhelyettese a Magyar Nemzetnek azt mondta: Bolgár könyve "az expóhoz méltó színvonalon mutatja be Magyarországot". A kiadványban a szerző bemutatja az ország természeti szépségeit, borait, illetve a híres magyar embereket Gábor Zsazsától a Nobel-díjas tudósokig, ezért "kézenfekvő" volt Bolgár könyve mellett dönteni. A 20 ezer példány Szöllősi szerint nem sok a pavilon eddigi kétmillió látogatójához képest, de ha szükséges, rendelnek még utánnyomást.