Felfüggesztett börtönt kaptak a garázda szurkolók

Vágólapra másolva!
Gyorsított eljárásban, felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték azokat a szlovák és cseh szurkolókat, akik még kedden garázdálkodtak Borsodban. Az eredetileg egy focimeccsre tartó csoport tagjai elfogadták az ítéletet, így az jogerős.
Vágólapra másolva!

Kilencen nyolc-nyolc, míg ketten hat-hat hónap börtönbüntetést kaptak azok közül a szlovák és cseh szurkolók közül, akik egy focimeccsre tartva Borsod-Abaúj-Zemplén megyében randalíroztak. A csoportos garázdaság miatt kiszabott büntetéseiket három évre felfüggesztették.

"Az ítéletet tudomásul vették, az ítélet jogerős" - mondta Szabó József, a Borsod megyei bíróság szóvivője csütörtökön.

A tizenegy - tíz szlovák, egy cseh - futballszurkolót gyorsított eljárásban állították bíróság elé. Mivel az encsi bíróság épületében nem volt ekkora tanácsterem, ezért a művelődési házban folytatták le az eljárást. Egyesével, tolmács segítségével hallgatták meg a vádlottakat. Tanúkat is idéztek, emiatt az estig elhúzódott az ítéletek meghozatala és kihirdetése.

Kedden több mint száz külföldi állampolgárt állítottak elő a magyar rendőrök, miután egy kelet-szlovákiai futballmeccsre tartó szurkolói csapat a reggeli órákban Borsodban randalírozni kezdett, a 111 szurkoló közül tizenegyet vettek végül bűnügyi őrizetbe.

A Nagymihályon (Mihalovcén) tartandó szlovákiai futball kupadöntőre a Pozsonyból Magyarországon keresztül utazó futballhuligánok kedd reggel előbb az M30-as autópálya hejőkeresztúri pihenőjében, majd a forrói benzinkútnál törtek-zúztak. A rendőrség a futballhuligánok megfékezésére nagy erőket vont össze, így sikerült megakadályozniuk a komolyabb rendbontást.