Hiába várta vitára a pártok kormányfőjelöltjeit Bokros

Vágólapra másolva!
Csütörtökön 11 órára vitára várta a pártok miniszterelnök-jelöltjeit Bokros Lajos, az MDF kormányfőjelöltje, a meghívottak közül senki nem jelent meg. Bokros sajtótájékoztatót rögtönzött, azt mondta, a választók bejuttatják a parlamentbe az MDF-et.
Vágólapra másolva!

Hiába várta vitára az országos listát állított pártok miniszterelnök-jelöltjeit és az LMP listavezetőjét Bokros Lajos, az MDF kormányfőjelöltje. Bokros csütörtökön 11 órakor várta ellenfeleit, de a meghívottak közül - ahogy már korábban jelezték - senki nem jelent meg a vitán.

Bokros így rögtönzött sajtótájékoztatót tartott, szerinte azzal, hogy a miniszterelnök-jelöltek nem hajlandók leülni egymással vitázni, lebecsülik a választópolgárokat. Bokros szerint a választópolgárok okosabbak, mint a közvélemény-kutatók, és be fogják juttatni az MDF-et a parlamentbe. A közvélemény-kutatók többsége legfrissebb felméréseiben az MDF-nek azt jósolta, hogy nem tudja majd átugrani az ötszázalékos parlamenti küszöböt.

Vita helyett sajtótájékoztatót tartott Bokros

A csütörtöki vitán a meghirdetett időpont előtt néhány perccel megjelent ugyan Scheiring Gábor, az LMP országos listájának nyolcadik helyezettje - aki kedden gazdaságpolitikai vitára hívta Bokros Lajost -, hogy vitázzon, Somogyi Zoltán, az MDF kampányfőnöke azonban közölte, Schiffer Andrásnak, az LMP listavezetőjének kellett volna megjelennie a vitán.

Fotó: Mudra László [origo]
Képgalériánkért kattintson a fotóra!