Lopással is gyanúsítanak egykori szombathelyi határőröket

Vágólapra másolva!
Öt egykori vezető beosztású határőrt gyanúsít lopással a Nemzeti Nyomozó Iroda  - írja a Vas Népe. A már kihallgatott korábbi határőrök ellen még 2008-ben tettek feljelentést. A lopás mellett hűtlen kezeléssel, sikkasztással is gyanúsítják az öt volt vezetőt.
Vágólapra másolva!

Egykori szombathelyi határőr vezetőket gyanúsítottként hallgatott ki a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a volt Szombathelyi Határőr Igazgatóság gazdálkodásával kapcsolatban - írta a Vas Népe szerdai számában.

A lap úgy tudja, hogy 2008 májusában érkezett névtelen feljelentés a Körmendi Városi Rendőrkapitányságra lopás gyanúja miatt. Az ügyben szakértők bevonása után gyanúsítottként hallgatták ki Cs. József volt határőr igazgatót és négy egykori vezető beosztású határőrt.

Bartha László, az NNI szóvivője a lapnak elmondta: az ügynek, melynek nyomozása a vége felé közeledik, öt gyanúsítottja van. Őket hűtlen kezeléssel, sikkasztással és más bűncselekményekkel gyanúsítják, az általuk okozott kár értéke meghaladja a 18 millió forintot.

A rendőrök korábban a Vas Népe 2008-as cikke szerint olyan olajradiátorokat is lefoglaltak, amelyek a határőrizeti kirendeltségből egy falusi sportkör fociöltözőjébe kerültek, illetve a határőrség központja számára vásárolt bútorokat találtak egy temetkezési vállalatnál. Azt is vizsgálják, miként cserélhetett gazdát 1,8 millió forintért a határőrség teljesen felszerelt döröskei nyaralója.