Megbánta tettét a csepeli gyújtogató

Vágólapra másolva!
Tizenkilenc kocsit gyújtott fel Csepelen egy férfi öt hónap alatt, mielőtt 2009 elején elkapták. Szerdán megkezdődött bírósági tárgyalásán a férfi azt mondta, megbánta tettét.
Vágólapra másolva!

Beismerte és mélységesen megbánta tettét a csepeli gyújtogató a Pesti Központi Kerületi Bíróságon szerdán megkezdődött büntetőperben. A közveszélyokozással és rongálással vádolt középkorú férfi 2008 szeptembere és 2009 januárja között 19 alkalommal gyújtott fel többnyire zsúfolt parkolókban álló autókat. Az autókat a benzintartálynál lelocsolta éghető anyaggal, majd meggyújtotta a kocsikat.

A tűz többször átterjedt a közelben álló járművekre is, célpontjait véletlenszerűen választotta ki, az okozott kár összege meghaladja a húszmillió forintot. A nyomozás során a férfi arra hivatkozott, hogy az ő házát is felgyújtották.

A vádlott korábban ideggyógyászati kezelés alatt állt, de a büntetőeljárás során az elmeszakértő beszámíthatónak nyilvánította. A csepeli gyújtogató büntetőpere tanúk meghallgatásával folytatódik a Pesti Központ Kerületi Bíróságon.