Tagadják a betegbántalmazást a kiskunhalasi ápolók

Vágólapra másolva!
A belső vizsgálat szerint tagadják a kiskunhalasi pszichiátriai otthon dolgozói, hogy betegeket bántalmaztak volna. Az állítólagos bántalmazások miatt nyomoz a rendőrség.
Vágólapra másolva!

A kiskunhalasi Pszichiátriai és Fogyatékos Betegek Otthonának belső vizsgálata nem talált arra utaló bizonyítékot, hogy az intézetben rendszeresen bántalmaztak volna betegeket - írja a Független Hírügynökség a vizsgálati anyagra hivatkozva. Az anyag szerint az intézet dolgozói tagadják, hogy a zárt osztályon bántották volna a betegeket.

Az állítólagos bántalmazásokról két ápolónő beszélt korábban, ők azt állították, hogy a zárt osztályon több kollégájuk verte, megalázta a betegeket, egyeseket szexuális játékokra kényszerítettek. Az ügyben a rendőrség is nyomoz, ügyészi felügyelet mellett.

Az ügyet nyilvánosságra hozó két ápolónőt kedden hallgatták ki a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságon tanúként, de a tanúvallomások tartalmáról többet nem árultak el a nyomozás érdekeire hivatkozva.

Az eset kirobbanása óta több ápolót áthelyeztek másik osztályra és a zárt osztályon biztonsági kamerákat szereltek fel a kiskunhalasi pszichiátriai otthonban. A Független Hírügynökség meg akarta kérdezni a vizsgálatról az intézmény igazgatóját, de munkatársai szerint szabadságon van.