Vágólapra másolva!
Korábbi terveivel ellentétben csak április 5-én adja át a városnak a tapolcai kórházat a jelenlegi üzemeltető, így több ideje marad a cégnek és az önkormányzatnak a vitás kérdések rendezésére. A kórházat jelenleg üzemeltető cég több százmilliós fejlesztések árának megtérítését is kéri az önkormányzattól, amit a város nem akar kifizetni.
Vágólapra másolva!

Korábbi nyilatkozatukkal ellentétben nem március elsejéig, hanem április 5-ig üzemelteti a Medisyst Kft. a tapolcai kórházat - közölte pénteken az önkormányzat sajtóreferense. A cég három éve vette át szerződés szerint 30 évre a Dr. Deák Jenő Kórház-Rendelőintézet és Gyógybarlang Kft.-t.

Az üzemeltető cég tavaly novemberben már jelezte az önkormányzatnak, hogy a rossz gazdasági helyzetben képtelen fenntartani az intézményt, és márciusban átadja az intézményt a városnak. A Medisyst az elmúlt évben a kórház fejlesztésére költött több százmillió forint visszafizetését kérte az önkormányzattól, de Császár László polgármester csütörtökön azt mondta, hogy a pénzt a város nem tudja és nem is akarja kifizetni.

Az önkormányzat most abban bízik, hogy a következő egy hónapban meg tudnak állapodni a Medisyst Kft.-vel a tárgyi eszközök és beruházások értékéről, valamint a dolgozók továbbfoglalkoztatásáról. A polgármester már csütörtökön bejelentette, hogy a város 100 millió forintot különített el a kórház működtetésére, létrehoztak egy 100 százalékban önkormányzati tulajdonban lévő kft.-t is, amely bármelyik pillanatban kész átvenni a városi kórház működtetését. Erről már a kórház 250 dolgozóját is tájékoztatták, akik többsége már alá is írta az átlépési nyilatkozatot. A polgármester azt ígérte, a dolgozók nem kerülnek utcára.

Az önkormányzat pénteken a kórház szakszervezetétől kapott információkra hivatkozva közölte, hogy a Medisyst pénteken levélben értesítette az érdekképviseleten keresztül a dolgozókat arról, hogy április 14. napjáig meg kívánja szüntetni a 250 dolgozó munkaviszonyát.