Előzetesbe küldené az ügyészség Demszky tanácsadóját

Vágólapra másolva!
A BKV-ügyben szerdán őrizetbe vett három férfi előzetes letartóztatását kezdeményezte péntek délelőtt az ügyészség. Az ügyészség szerint előzetesben a helye Demszky Gábor főpolgármester bizalmas tanácsadójának, Mesterházy Ernőnek, valamint a BKV korábbi vezérigazgató-helyettesének és egy korábbi főosztályvezetőnek.
Vágólapra másolva!

A szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélyére hivatkozva a Fővárosi Főügyészség kezdeményezte Z. Tibor, a BKV korábbi főosztályvezetője, Regőczi Miklós, a BKV korábbi kommunikációs vezérigazgató-helyettes és Mesterházy Ernő, Demszky Gábor főpolgármester legbizalmasabb tanácsadója előzetes letartóztatását - értesült az MTI péntek délelőtt. Az MTI információja szerint a Budai Központi Kerületi Bíróság a délelőtt folyamán dönt az indítványokról.

Mindhárom férfit szerda délután vették őrizetbe. A kihallgatásokkal egyidőben a gyanúsítottak irodáiban, lakásain házkutatást tartottak a nyomozók: tanácsadói szerződéseket, számítógépeket, illetve a közlekedési vállalattal kapcsolatos dokumentumokat foglaltak le. Mesterházyt hűtlen kezelésre való felbujtással gyanúsítják, a rendőrség szerint a vagyonos üzletemberből lett tanácsadó vett rá BKV-s vezetőket előnytelen szerződések megkötésére. Regőczi és Z. Tibor a rendőrség szerint azzal gyanúsítható, hogy a közlekedési társaság veszteséges működése ellenére "a BKV nevében szükségtelen és indokolatlan kommunikációs szolgáltatásokra" kötöttek szerződéseket.

A gyanú szerint Regőczi és Z. a vállalkozói és megbízási szerződések megkötésével és ezek alapján teljesítések igazolásával megszegték vagyonkezelési kötelezettségüket. Regőczy Miklóst hűtlen kezelés bűntettével, Z. Tibort bűnsegédként elkövetett hűtlen kezelés bűntettével gyanúsítják. A rendőrségi közleményben az állt, hogy a gyanú szerint Regőczy Miklós tevékenységével 12 céggel kapcsolatban mintegy 81 millió forint, Z. Tibor 6 céggel kapcsolatban több mint 30 millió forint vagyoni hátrányt okozott a közlekedési társaságnak.

Az ügyről itt olvashat részletesen.