Kiadták a románok az osztrák hullarablás egyik gyanúsítottját

Vágólapra másolva!
Kiadták Magyarországnak a román hatóságok azt a férfit, akinek gyaníthatóan köze van Friedrich Karl Flick osztrák milliárdos koporsújának és tetemének elrablásához.
Vágólapra másolva!

A román hatóságok még kedden kiadták Magyarországnak azt a romániai magyar férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy része volt a három évvel ezelőtt elhunyt osztrák-német milliárdos, Friedrich Karl Flick holttestét rejtő koporsó ellopásában - mondta szerdán a Brassó megyei rendőrség szóvivője.

Liviu Nagy elmondta, hogy a kiadatás előtt meg kellett várni a szükséges jogi procedúrát. Emlékeztetett arra, hogy a brassói ítélőtábla körülbelül egy hónappal ezelőtt hagyta jóvá a férfi ellen kiadott nemzetközi elfogatóparancsot, így december 8-án reggel hat órakor fogták el F. Lászlót egy barátja házában, a romániai Kovászna megyében lévő Torján (Turia).

A 44 éves, marosvásárhelyi férfi kézre kerítését a magyar hatóságok kérték, mivel olyan információval rendelkeztek, hogy a bűnügyben cinkosként részt vevő, román állampolgárságú férfi akkor már elhagyta Magyarországot, és Romániában tartózkodik. A román rendőrség akcióinak eredményeként sikerült a férfi nyomára bukkanni.

F. Lászlót akkor a brassói táblabíróságra vitték, Brassóban tartóztatták le, és az ottani fogdában várta, hogy kiadják a magyar hatóságoknak. A szóvivő azt elmondta: azért kellett néhány hetet várni a kiadatással, mert az Interpol bukaresti irodájában el kellett végezni az ehhez szükséges adminisztratív feladatokat.

Flick koporsóját december 1-én találták meg a budai hegyekben, egy erdős részen. Az ügyben két embert tartóztattak le, mindketten magyarok. Egyikük Sz. Barnabás ügyvéd, a másik gyanúsított N. Zoltán munkanélküli. A gyanú szerint az értelmi szerző Sz. Barnabás lehetett, N. Zoltán pedig a futár, aki részt vett a holttest elszállításában, amit teherautóval hoztak Magyarországra. Az ügyben két embert még keres a rendőrség.