Házi őrizetbe kerül a pedofíliával vádolt rajztanár

Vágólapra másolva!
A tököli rabkórházból házi őrizetbe kerül a pedofíliával vádolt mohácsi rajztanár. A 45 éves férfi tagadja a bűnösségét, bírósági tárgyalása kedden kezdődött.
Vágólapra másolva!

Házi őrizetbe helyezte a bíróság a szemérem elleni erőszakkal vádolt mohácsi rajztanárt - értesült a Független Hírügynökség. A férfit eddig a tököli rabkórházban tartották fogva, csütörtökön azonban a házi őrizetbe helyezéséről határozott a Mohácsi Városi Bíróság.

A pedofíliával vádolt tanár ügye csütörtökön további tanúk meghallgatásával folytatódott. Zárt tárgyalást rendelt el a Mohácsi Városi Bíróság a szemérem elleni erőszakkal vádolt rajztanár ügyében. A tárgyalás kedden kezdődött és három napig tart.

A házi őrizet gyakorlatára épp a napokban irányult rá a figyelem, miután megszökött a házi őrizet alól a bűnszervezet működtetésével vádolt M. Róbert. A rendőrség belső vizsgálatot is indított az eset miatt, erről részleteket itt talál.

A mohácsi rajztanár ellen október végén emelt vádat az ügyészség tizenöt rendbeli szemérem elleni erőszak, egy rendbeli megrontás, illetve szerzői jogok megsértése miatt. Ha beigazolódik a bűnössége, akár 15 évet is kaphat.

A 45 éves férfit tavaly februárban vették őrizetbe, három alsós diáklány vallomása alapján. A nyomozás során több száz gyereket hallgattak meg. A pedagógus tagadja bűnösségét, szerinte félreértették a gyerekek felé áradó, túlzott szeretetét.

Magyar György, a férfi ügyvédje a Dunántúli Naplónak korábban azt mondta: ügyfele egészségi állapota jelentősen romlott, mivel börtönkörülmények között nem lehet úgy kezelni a betegségét, mintha szabadlábon védekezhetne.