Felborult egy cseppfolyós PB-gázt szállító teherautó

Vágólapra másolva!
Árokba borult egy folyékony pb-gázt szállító Körösladány és Gyomaendrőd között. A katasztrófavédelem elkezdte a gáz átfejtését, ez után kezdődhet meg a műszaki mentés. A balesett miatt teljes útzár van, de a környező települése nincsenek veszélyben.
Vágólapra másolva!

Felborult egy kilenc tonnás, cseppfolyós propán-bután gázt szállító teherautó szerdán délben Körösladány és Gyomaendrőd között - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel. "A jármű a síkos úton megcsúszott és felborult. A balesetről a gépkocsivezető értesítette a katasztrófavédelmet " - mondta Szentes György szóvivő. Személyi sérülés nem történt, és a tartály sem sérült meg.

A katasztrófavédelem szakemberei elkezdték átfejteni a cseppfolyós gázt. A művelet előkészítése a vártnál hosszabb időt, több mint egy órát vett igénybe és a nemrég elkezdett átfejtés is még legalább két óráig tart. Közben megérkezett a helyszínre az a speciális daru, amivel az átfejtés után fel tudják majd állítani a teherautót.

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője, Takács Árpád a Független Hírügynökségnek elmondta, várhatóan késő estig lesz teljes útzár az érintett szakaszon, mert az átfejtés után a műszaki mentés is eltart egy darabig. A katasztrófavédelem helyi igazgatója azt mondta az átfejtés rutin műveletnek számít, ezért nincsenek veszélyben a környező települések lakói. A baleset két település között félúton történt.