Ismét sikertelen lett a digitális táblák beszerzése

Vágólapra másolva!
Az egyetlen jelentkező érvénytelen pályázatot adott be, így másodszor sem sikerült beszereznie az NFÜ-nek a Gyurcsány Ferenc korábbi kormányfő áltl 2007-ben megígért digitális táblákat. Harmadik pályázat már nem lesz, a pénzt szétosztják az iskolák közt.
Vágólapra másolva!

Másodszor is eredménytelenül zárult a digitális iskolai táblák beszerzésére kiírt pályázat - közölte a Magyar Nemzet érdeklődésére a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ). Az egyetlen pályázó ugyanis érvénytelen ajánlatot adott be. A lap keddi száma szerint harmadszor már nem írnak ki pályázatot, a táblákra szánt 24 milliárd forintot, hogy maguk szerezzék be az eszközöket.

Az első pályázatot idén februárban nyilvánították eredménytelennek, miután mindkét ajánlattevő - az IBM és a HP magyarországi leányvállalata - érvénytelen ajánlatot adott be. Akkor az NFÜ azt ígérte, hamarosan újabb pályázatot írnak ki, és az idei tanévkezdésre már megérkezhetnek a digitális táblák az iskolákba. Az iskolák fenntartói már pályáztak is az eszközökre, a nyertesek listáját ki is hirdették.

Az iskolai digitális táblákra Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök tett ígéretet 2007-ben. A kormányfő akkor azt mondta: "30 ezer tantermet fel fogunk szerelni tábla és kréta helyett a kétoldalú virtuális kommunikációt lehetővé tevő, a világot kinyitó, úgynevezett digitális táblákkal". A digitális táblák beszerzésének ötlete Magyar Bálint korábbi szabad demokrata oktatási minisztertől származik.