Vietnami embercsempészeket fogott a rendőrség

Vágólapra másolva!
Embercsempész bandát fogott el a rendőrség Budapesten - közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda. Összesen hét embert vettek őrizetbe, akik "bérelt" papírokkal, saját utazási irodán keresztül juttattak Angliába vietnami állampolgárokat.
Vágólapra másolva!

Egy nemzetközi embercsempész banda hét tagját fogták el Budapesten csütörtökön - jelentette be a Nemzeti Nyomozó Iroda. A bűnözők a gyanú szerint komoly pénzekért, mások papírjait felhasználva vietnami állampolgárokat juttattak Angliába.

Boross Zoltán, a Nemzeti Nyomozó Iroda osztályvezetője a bűncselekmény felderítéséről tartott sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a banda tagjai pénzért okiratokat "béreltek" honfitársaiktól. A kölcsönvett papírokkal egy külön embercsempészet céljára létrehozott utazási irodán keresztül vitték ki az embereket.

A szállítást autóval, busszal, repülővel oldották meg akár több országon keresztül. Az embercsempészek a rendőrség szerint többtucatnyi embert juttattak ki Angliába, fejenként 7-10 ezer euróért.

A banda hét tagját - két vietnami, négy vietnami származású magyar állampolgárságú és egy magyar állampolgárságú embert - csütörtökön fogták el Budapesten, de több európai országban is fogtak el gyanúsítottakat, illetve adtak ki ellenük nemzetközi elfogatóparancsot - mondta az alezredes. A Budapesten elfogott hét embert a Fővárosi Bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.