Lemondatná a Fidesz a csepeli nyugdíjast megkárosító szocialistát

Vágólapra másolva!
A Fidesz szerint Gulyás G. Gábor csepeli szocialista politikus megkárosított egy csepeli nyugdíjast. Az idős embernek Gulyás volt az ügyvédje, a perben megnyert 200 ezer forintot viszont nem adta át neki. Hiába perelte be Gulyást, az ellenzéki párt szerint az összeget nem fizette vissza. A csepeli szocialisták visszautasították a vádakat.
Vágólapra másolva!

Lemondásra és a közéletből való távozásra szólított fel szerdán a Fidesz három csepeli MSZP-s politikust, mert az ellenzéki párt szerint miattuk ért anyagi és egészségügyi kár egy csepeli nyugdíjast. Németh Szilárd fideszes csepeli önkormányzati és egyben parlamenti képviselő szerdán egy sajtótájékoztatón elmondta: 2004-ben egy csepeli nyugdíjas megbízta Gulyás G. Gábor ügyvédet, kerületi szocialista képviselőt egy polgári peres üggyel, amelyet első fokon meg is nyert. A megítélt 200 ezer forint azonban nem a nyugdíjashoz, hanem az ügyvédhez érkezett.

Másodfokon a korábbi döntést megsemmisítették, a visszafizetendő pénzt pedig a nyugdíjas számlájáról kezdték el levonni, holott ez az összeg hozzá soha nem érkezett meg - állította Németh. A nyugdíjas ezután Tóth Mihályhoz, Csepel MSZP-s polgármesteréhez fordult, ám ő nem segített neki.

Végül a nyugdíjas polgári peres, illetve büntetőeljárást kezdeményezett. A büntető eljárás elévülés miatt nem indult el, a polgári perben viszont 2008-ban jogerős döntés született. Az ítélet szerint Gulyás G. Gábornak kamatostul kell visszafizetnie a 200 ezres összeget, összesen 327 ezer forintot. Emellett egészségkárosodás miatt a bíróság a nyugdíjasnak ítélt másfél millió forintot is.

Gulyás G. Gábor - akit időközben kizárt az ügyvédi kamara - ezután sem fizetett Németh Szilárd szerint. A Fidesz álláspontja, hogy az ügy miatt nemcsak Gulyás G. Gábornak, hanem Tóth Mihály polgármesternek és Avarkeszi Dezső szocialista csepeli országgyűlési képviselőnek is le kell mondania, mert "megbuktak ebben a történetben", hiszen mindannyian tudtak az ügyről, ám meg sem tettek semmit. Németh Szilárd kérdésre válaszolva azt mondta: szerinte Gulyás G. Gábor országos MSZP-sek politikai védelme alatt áll.

Az MSZP csepeli szervezetének elnöksége szerint Németh Szilárd bűncselekménnyel vádol egy önkormányzati képviselőt, aki ellen büntetőeljárás nem indult, holott saját pártja portáján is lenne tisztázni való. "Németh Szilárd azonnal mondjon le - a hazudozásról" - szólított fel az MSZP csepeli szervezetének elnöksége.