Ősszel törvényt akar a 2020-as olimpiáról a főváros

Vágólapra másolva!
A fővárosi önkormányzat azt kezdeményezi a kormánynál, hogy a 2020-as olimpia megrendezéséről szóló törvényjavaslatot ősszel terjessze a parlament elé - erről döntött csütörtökön a Fővárosi Közgyűlés.
Vágólapra másolva!

Ha az olimpiai törvényt nem fogadja el idén a Parlament, akkor 2011-ben nem lehet színvonalas jelentkezést leadni a 2020-as nyári játékok rendezéséért - mondta az MTI-nek Szalay-Berzeviczy Attila, Budapest Olimpiai Mozgalom (BOM) nevű civil szervezet elnöke.

A Fővárosi Közgyűlés csütörtökön - 2007 óta immár harmadik alkalommal - egyhangúlag megszavazta, kezdeményezik, hogy a 2020-as olimpia megrendezéséről szóló törvényjavaslatot a kormány mielőbb terjessze a parlament elé.

Azért fontos az idei szavaztatás, mert rengeteg munka kell ahhoz, hogy 2011-ben színvonalas, megalapozott pályázatot nyújtsunk be. Ehhez el kell készíteni a finanszírozási tervet, el kell kezdeni a nemzetközi lobbitevékenységet - mondta a BOM elnöke.

Szalay-Berzeviczy közölte: Észak-Csepelen van egy hatalmas üres terület, mely tökéletes helyszíne lenne az olimpiának. A BOM elnöke által említett helyszínt tavaly decemberben jelölte ki a közgyűlés.