Vágólapra másolva!
Újabb három hónappal meghosszabbította Hunvald György erzsébetvárosi polgármester előzetes letartóztatását kedden a Pesti Központi Kerületi Bíróság. A politikus gyanús kerületi ingatlanértékesítések gyanújával február óta van börtönben.
Vágólapra másolva!

A Központi Nyomozó Főügyészség kezdeményezésének megfelelően három hónappal meghosszabbította Hunvald György erzsébetvárosi polgármester előzetes letartóztatását a Pesti Központi Kerületi Bíróság. A politikus így november 12-ig börtönben marad.

A június elején egyszer már két hónappal hosszabbították Hunvald előzetes letartóztatását. Akkor iratok alapján döntött a bíróság a hosszabbításról, most viszont előtte meghallgatták a gyanúsítottat, akit megbilincselve hoztak a keddi bírósági ülésre.

Hunvald ügyvédje, Sebes Péter a bírói meghallgatást követően azt mondta: szerinte az ügyészi nyomozás meglehetősen egyoldalú, mert csupán a terhelő körülményeket vizsgálja, a mentő körülményeket nem. A gyanúsított és védője fellebbezett a döntés ellen, így az nem jogerős. Másodfokon a Fővárosi Bíróság határoz majd, addig Hunvald előzetes letartóztatásban marad.

A VII. kerületi MSZP-s polgármester előzetes letartóztatása augusztus 12-én járt volna le. Az ügyészség szerint azonban továbbra is fennáll a szökés, a bűnismétlés veszélye, illetve tartani lehet attól, hogy befolyásolni próbálja a tanúkat, ezért meghosszabbítanák a politikus előzetes letartóztatását.

Hunvaldot erzsébetvárosi önkormányzati ingatlanok értékesítése, bérbeadása során elkövetett hivatali vesztegetéssel, hűtlen kezeléssel, magánokirat-hamisítással, hivatali visszaéléssel és többrendbeli csalással gyanúsítják. A gyanú szerint ismerősöknek, rokonoknak utalt ki kedvezményesen lakásokat, illetve több kerületi ingatlant törvénytelenül becsültek fel, mielőtt külföldi befektetőknek értékesítették volna. Az ügynek eddig már 21 gyanúsítottja van.

Nézze meg a keddi meghallgatás után készült videónkat: