Rohác bűntársa beleegyezett, hogy kiadják Magyarországnak

Vágólapra másolva!
Az Aranykéz utcai merénylettel is összefüggésbe hozott Jozef Rohác állítólagos bűntársa beleegyezett abba, hogy Szlovákia kiadja őt Magyarországnak. A magyar férfit korábban zsarolásért és testi sértésért már ítélték.
Vágólapra másolva!

Jozef Rohác állítólagos bűntársa beleegyezett abba, hogy Szlovákia kiadja Magyarországnak - jelentette be pénteken a nyitrai megyei bíróság.

A szlovák rendőrök a magyar állampolgárságú Zs. Imrét magyar elfogatóparancs alapján március 23-án tartóztatták le. A férfit a veszprémi bíróság márciusban zsarolásért és testi sértésért öt év börtönbüntetésre ítélte. Pozsony azzal gyanúsítja Zs. Imrét, hogy együttműködött Roháccal, akit a budapesti Fővárosi Főügyészség emberölés kísérletével és robbanóanyaggal való visszaéléssel vádol.

Jozef Rohácot 2008. október 27-én Prágában igazoltatták rendőrök. Ekkor derült ki, hogy ellene a magyar hatóságok európai elfogatóparancsot adtak ki. Rohácot idén februárban adták ki Magyarországnak emberölési kísérlet miatt. Rohác neve felmerült több, az 1990-es években Magyarországon elkövetett robbantásos bűncselekménnyel kapcsolatban, így a budapesti Aranykéz utcai merénylettel összefüggésben is. Szlovákiában Michal Kovác volt szlovák államfő fiának elrablásával gyanúsítják Rohácot.