Elindult a balatoni hajózás, a kompárak maradtak

Vágólapra másolva!
Ma ünnepélyes keretek között megkezdődött a 163. balatoni hajózási idény. A személyszállító hajókkal a tavalyinál 4-5 százalékkal drágábban közlekedhetünk, a komp díjai azonban nem változtak.
Vágólapra másolva!

Megkezdődött a Balatonon a 163. hajózási szezon szombaton; az idei első hajót, a Siófokról érkező több mint száz éves Kelént Balatonfüreden fogadták ünnepélyes külsőségek között.

A Balatoni Hajózási Zrt., amely az idén mintegy 200-250 millió forintot fordít a kikötők fejlesztésére, hajók felújítására a mostani szezonban huszonnégy hajóval és négy komppal szállítja az utasokat.

A tavaszi menetrend május végéig lesz érvényben, majd életbe lép az előszezoni, később pedig a főidényi menetrend, előbbi július 4-ig, utóbbi pedig augusztus 23-ig tart. Horváth Gyula, a társaság vezérigazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a személyi hajózás jegyárai 4-5 százalékkal emelkednek a tavalyihoz képest, a kompok viteldíja azonban nem emelkedett.

A Szántódot Tihannyal összekötő kompon egy személy 490 foriintért kelhet át a tavon, a motorkerékpár és az autó szállításáért 710, illetve 1370 forintot kell fizetni.