Nyár végére lezárhatják a Cozma-ügy nyomozását

Vágólapra másolva!
Három hónapon belül lezárhatják a Cozma-gyilkosság nyomozását - értesült a Népszabadság. Az ügyben eddig 250 tanút hallgattak ki, és 15 szakértői véleményt kértek be. Mind az öt gyanúsított tagadja, hogy ő késelte volna meg a kézilabdásokat.
Vágólapra másolva!

A megyei főkapitányság teljes bűnügyi állománya továbbra is a Cozma-ügyön dolgozik - mondta a lapnak Váradi Piroska, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Mostanáig 250 tanút hallgattak ki, és 15 különböző igazságügyi szakértői véleményt kértek be a rendőrségre.

Az eddig elfogott, és jelenleg előzetes letartóztatásban lévő öt személyt egyaránt társtettesként elkövetett emberöléssel, életveszélyt okozó, illetve súlyos testi sértéssel, továbbá csoportosan elkövetett garázdasággal gyanúsították meg.

A Népszabadsága a gyanúsítottak ügyvédei közül Mester Csabától és Drescher Ivortól megtudta: a letartóztatottak mindannyian elismerték, jelen voltak a kérdéses éjszakán a bárban, részt vettek a diszkóban kitört verekedésben is, ám egyikük sem vállalta magára Cozma és Pesics megkéselését, sőt erről egyik gyanúsított sem szolgált érdemi információval.

Ugyancsak az ügyvédektől származó információ, hogy a rendőrök továbbra sem találják a gyilkos eszközt, valamint a gyanúsítottak kérése ellenére eddig nem került sor poligráfos vizsgálatra, és a bűntett helyszínén sem rekonstruálták a történteket.