Elítélték a rendőrökkel balhézó pólósokat

Vágólapra másolva!
Bűnösnek találta első fokon a Budai Központi Kerületi Bíróság a rendőrökkel még 2007-ben konfliktusba keveredett vízilabdázókat. Kósz Zoltánt pénzbüntetésre, P. Zsolt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.
Vágólapra másolva!

Első fokon bűnösnek találta a rendőrökkel összetűzésbe keveredett vízilabdázókat csütörtökön a Budai Központi Kerületi Bíróság. P. Zsolt hivatalos személy elleni erőszak, garázdaság és rongálás miatt 10 hónap 3 évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott, az olimpiai bajnok Kósz Zoltánt pedig 75 ezer forint pénzbüntetésre ítélték ittas vezetés miatt.

A vízilabdázókat 2007. november 23-én Budán, az Alagút utcában igazoltatták. Kósz Zoltánt a rendőrök elő akarták állítani, hogy vért vegyenek tőle, de ő ellenállást tanúsított. Az intézkedés során P. Zsolt barátja védelmére sietett, eközben megrongált egy szolgálati autót és dulakodott a rendőrökkel.

Az ítélet Kósz esetében jogerős, mert egyik fél sem fellebbezett ellene. P. Zsolt esetében a Fővárosi Bíróságon folytatódik az ügy, mert védője fellebbezett.