Nyílt levélben kér időpontot Orbán saját emberétől

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor nyílt levélben kért találkozót pártja egyik legismertebb politikusától, Schmitt Páltól, akivel mint a Magyar Olimpiai Bizottság elnökével akar beszélni a magyar sport helyzetéről. A Fidesz-elnök szerint a megszorítások sújtják a sportot is, ezért akar találkozni Schmitt-tel.
Vágólapra másolva!

"Tisztelettel kérem Elnök urat, hogy biztosítsa számomra egy olyan konzultáció lehetőségét, amely során számba vehetjük egy leendő sportbarát kormány előtt álló legsürgetőbb feladatokat mind az olimpiai felkészülés, mind pedig az utánpótlás-nevelés fejlesztésének területén" - ezzel a kéréssel fordult Orbán Viktor Fidesz-elnök a Magyar Olimpiai Bizottság elnökéhez, Schmitt Pálhoz.

Orbán azért akar találkozni Schmitt-tel, mert szerinte a kormány megszorításai a sportot is keményen sújtják, és ez "a sikeres és egészséges élet lehetőségét veszi el a magyar emberektől". A Fidesz-elnök a találkozót egy a párt sajtófőnöke által közzétett nyílt levélben kezdeményezte, ami azért furcsa, mert Schmitt a Fidesz vezető politikusa.

A MOB elnöke már több mint öt éve a Fidesz európai parlamenti képviselője, és korábban tagja volt a párt vezető testületének, az elnökségnek is. Igaz, csak a 2002-es választások után kezdett hivatalosan is közeledni a párthoz, és magas pozíciókat töltött be ugyan, soha nem számított a Fidesz erős emberének.

Az alelnöki poszttól a 2007 májusi tisztújító kongresszuson vált meg Schmitt, aki eredetileg jelöltette magát, de végül az utolsó pillanatban visszalépett. Ezt azzal indokolta, hogy túl sok egyéb elfoglaltsága van, a kongresszus több küldöttje is azt mondta azonban akkor az [origo]-nak, hogy Schmitt a párton belüli feszültségek elkerülése érdekében hozta meg döntését (erről részletek ebben a cikkünkben).