Márciusig előzetesben marad a pécsi lövöldöző

Vágólapra másolva!
Március végéig előzetes letartóztatásban marad az a pécsi fiatal, aki novemberben lövöldözni kezdett a Pécsi Tudományegyetemen. A bíróság szerint tartani lehet a szökésétől, illetve attól, hogy akadályozná a büntetőeljárást. A hallgató egy csoporttársát megölte, három másik embert pedig megsebesített.
Vágólapra másolva!

Március 28-ig meghosszabbította a Pécsi Városi Bíróság az egy ember halálával és három súlyos sérülésével járó novemberi pécsi lövöldözés gyanúsítottjának előzetes letartóztatását. A városi bíróság elnöke, Hajdú István hétfőn elmondta: a bíróság még december 22-én döntött úgy, hogy a több emberen elkövetett emberölés kísérletével gyanúsított 23 éves fiatalember letartóztatásban marad.

A bíróság szerint fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, valamint annak lehetősége is, hogy a tanúk befolyásolásával a gyanúsított megnehezítené a bizonyítási eljárást - tette hozzá a bíróság elnöke.

A Pécsi Tudományegyetemen tanuló fiatal november 26-án saját maroklőfegyverével kezdett lövöldözni az intézményben. Az egyik csoporttársát megölte, és életveszélyesen megsebesített egy másik, 19 éves gyógyszerészhallgatót, továbbá meglőtt egy 36 éves, laboránsként dolgozó férfit és egy 54 éves takarítónőt.

A fiatalt még november 28-án helyezték előzetes letartóztatásba, majd átszállították a fővárosi Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe, hogy hatvan napon keresztül megfigyeljék.

A pécsi lövöldözés helyszínén készített riportunkat itt, az ámokfutásról szóló összes cikkünket pedig itt olvashatja.