Skaliczky váltja Szent-Iványit az SZDSZ-ben

Vágólapra másolva!
Skaliczky Andrea váltja az SZDSZ OT elnöki székében Szent-Iványi Istvánt, aki nagyköveti kinevezése miatt mondott le erről a pozícióról.
Vágólapra másolva!

Az SZDSZ Országos Tanácsa (OT) szombati ülésén Skaliczky Andreát választotta meg a szervezet új elnökévé. A 42 éves jogtanácsos, uniós jogi szakjogász volt az egyetlen jelölt a posztra. Az SZDSZ OT korábbi elnöke, Szent-Iványi István Magyarország ljubljanai nagykövete lesz, emiatt mondott le posztjáról.

Skaliczky Andrea 1992-ben szerzett jogi diplomát a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetemen, 1995.ben jogi szakvizsgát tett, majd 2003-ban európai uniós szakjogász címet kapott a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen.

Az SZDSZ OT új elnöke 1990 és 1992 között a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes vezetője volt, majd nyolc évet töltött az OTP Banknál. Skaliczky 2000 és 2003 között gyesen, illetve gyeden volt, majd négy éven át a Jogart Bt. jogtanácsosaként tevékenykedett. Ezt követően egy niós gyerekszínházi projekten dolgozott, majd a Dunaújvárosi Főiskola jogtanácsosa lett.

Az SZDSZ dunaújvárosi szervezetébe 1998-ban lépett be, 1999-2007 között a helyi szervezet ügyvivője. A 2002-es, illetve a 2006-os választásokon Fejér megyei országgyűlési képviselőjelölt, majd Dunaújvárosban az SZDSZ polgármester-jelöltje. 2003 óta a Fejér megyei SZDSZ-választmány tagja, a helyi szervezet elnöke, az OT elnökségi tagja.

SZDSZ-es nem a büdzsére

Az SZDSZ országos tanácsa nem támogatja a jövő évi költségvetést, és ezt javasolja a párt frakciójának is - jelentette be a testület szombati, budapesti ülését követően Retkes Attila, a párt elnöke. Retkes indokként azt hozta fel, hogy a tervezett büdzsé rontana a mélyszegénységben élők, a munkanélküliek, a kis- és középvállalatok, valamint a települési önkormányzatok helyzetén. Véleménye szerint a tervezett makropálya nem lesz tartható.