Nyílt levélben győzködik a H1N1-oltásról Lang Györgyit

Vágólapra másolva!
Az ÁNTSZ vasárnap közzétett egy Lang Györgyi énekesnőnek szóló levelet, melyet az az Országos Gyermekegészségügyi Intézet főigazgatója írt neki. A főigazgató arról győzködi a levélben az énekesnőt, hogy mindenképpen oltassa be magát H1N1 ellen, mert túlsúlya és autoimmun betegsége komoly kockázati tényezőt jelent számára.
Vágólapra másolva!

Nyílt levelet írt Lang Györgyi énekesnőhöz Mészner Zsófia, az Országos Gyermekegészségügyi Intézet főigazgatója, miután az énekesnő azt nyilatkozta, hogy háziorvosa tanácsára autoimmun betegsége miatt nem oltatja be magát az újinfluenza ellen. A levelet az ÁNTSZ Kommunikációs Főosztálya vasárnap hozta nyilvánosságra

Mészner Zsófia azt írta, hogy Lang Györgyi kifejezetten veszélyes tanácsot kapott háziorvosától a H1N1 védőoltással kapcsolatban. A főigazgatónő szerint az énekesnő esetében két fontos kockázati tényezője is van, az autoimmun betegség mellett a túlsúlya is.

A főigazgatónő azt írja, hogy az ugyan nem derül ki, hogy az énekesnő milyen stádiumú, milyen súlyosságú és milyen terápiát igénylő autoimmun betegségben szenved, mindezen tényezők a legrosszabb esetben is legfeljebb azt jelenthetik, hogy az ő védettsége az oltás után némileg gyengébb lehet, mint akkor, ha nem lenne beteg. A védőoltás potenciális veszélye az autoimmun betegségre egészen biztosan összehasonlíthatatlanul kisebb a fertőzésnél - áll a levélben.

Mészner Zsófia szerint Lang Györgyinek mihamarabb be kellene oltatnia magát a szezonális és a H1N1 vakcinával is, a háziorvosának pedig sürgősen és alaposabban tájékozódnia kellene az oltásokkal kapcsolatban.