Elbukott a csendrendelet módosítása a Terézvárosban

Vágólapra másolva!
Egyik, a csendrendeletet módosító indítványt sem szavazta meg csütörtöki ülésén a terézvárosi képviselő-testület. Az egyik eltörölte volna a rendeletet, a másik év végéig haladékot adott volna a mulatóknak.
Vágólapra másolva!

Elutasította mind a hat, csendrendelethez érkezett módosító indítványt csütörtöki ülésén a terézvárosi képviselő-testület - mondta az [origo]-nak Rabin László alpolgármester.

Az általa beterjesztett javaslatok között volt olyan, amelyik a szeptember elseje óta életben lépő rendelet eltörlését kezdeményezte, és olyan is, amelyik - ha az előbbit nem fogadják el - arra vonatkozott, hogy a rendeletbe kerüljön bele egy új paragrafus, amely szerint idén év végéig az augusztus 31-ig érvényben lévő működéssel üzemelhetnek tovább a kerületi vendéglátó egységek. Egyik módosítást sem támogatták a képviselők.

A csendrendelet értelmében a helyi vendéglők este 10 óra után nem, vagy csak engedéllyel tarthatnak nyitva, és akkor is csak éjjel egyig. A vendéglősök és a civilek szerint ezzel ellehetetlenítették a vendéglők és az üzletek működését, amivel anyagi kárt okoznak a kerületnek is. Tüntettek is a rendelet ellen - mindhiába.