Hűtlen kezelés miatt nyomoznak a kormányzati negyed ügyében

Vágólapra másolva!
Nyomozást indított a kormányzati negyed ügyében a Nemzeti Nyomozó Iroda - közölte az MTV Híradója. A nyomozás az Állami Számvevőszék feljelentése alapján indult, többek között azt vizsgálják, jogszerűen fizettek-e ki 3 milliárd forintot használhatatlan tervdokumentációra, és 100 milliót bérekre, végkielégítésekre, jutalmakra.
Vágólapra másolva!

Hűtlen kezelés miatt nyomoz a Nemzeti Nyomozó Iroda a kormányzati negyed ügyében - jelentette a Magyar Televízió Híradója. Az ügyben az Állami Számvevőszék tett feljelentést indokolatlan kifizetések miatt az előkészítésre és lebonyolításra létrehozott projektiroda ellen.

Az indokolatlannak tekintett kifizetések egyike az volt, amikor a Kincstári Vagyoni Igazgatóság csaknem 3 milliárd forintot fizetett az irodának a tervdokumentáció elkészítésére, amit a szakemberek később használhatatlannak ítéltek.

Egy másik esetben a felkért iroda 10 millió forintot költött a kormányzati negyed létszámigényének felmérésére, majd amikor ezt nem találta elég jónak, akkor megint ugyanennyit, ugyanerre a célra.

Bartha László, a Nemzeti Nyomozóiroda szóvivője a híradónak elmondta: egyelőre nincs gyanúsítottja az ügynek. Azt is vizsgálják, hogy jogszerű volt-e az iroda részéről 100 millió forint értékben munkabéreket, végkielégítést, jutalmat és szociális segélyt kifizetni. A másfél éve leállított kormányzati negyed projekt 9,5 milliárd forintba került.