Hat új magyar H1N1-fertőzött egy nap alatt

Vágólapra másolva!
47-re emelkedett az igazoltan új típusú influenzában megbetegedett magyarok száma - közölte az ÁNTSZ. Az elmúlt egy napban hat új betegnél igazolták a H1N1-fertőzést.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt 24 órában újabb 6 betegnél igazolta az H1N1 vírus jelenlétét az ÁNTSZ Országos Epidemiológiai Központja - közölte pénteken az ÁNTSZ. Ezzel a 6 esettel együtt már 47 magyar kapta el az új influenzát. Egy férfi a fertőzöttek közül a múlt héten életét vesztette.

Az ÁTNSZ közleménye szerint az új betegek közül öten valószínűleg külföldön fertőződtek meg: Angliában, Görögországban, Taiwanon, Spanyolországban és Ausztráliában jártak. Egy beteget egy Görögországból hazaérkezett ismerőse fertőzött meg. Mind a 6 új beteg állapota kielégítő.

Magyarországon május 29-én találták meg az első fertőzöttet. Szerte a világban eddig összesen több mint 150 ezer új típusú influenzavírussal fertőzött beteg esete vált ismertté, közülük mintegy kilencszázan haltak meg - derül ki az ÁNTSZ közleményből.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a vírus már 160 országban megjelent, és a következő két évben két milliárd embert fertőzhet meg - írja a BBC. Fukuda Keidzsi, a WHO megbízott vezérigazgatója közölte: a járvány még mindig korai stádiumban van, és fokozódni fog a vírus terjedése. Fukuda hozzátette, hogy a WHO mindig csak a laboratóriumi vizsgálatattal megerősített esetekről ad hírt, ennél jóval nagyobb lehet a megbetegedések tényleges száma.