A gyártó szerint nem az ő hibája a M3-as hídomlása

Vágólapra másolva!
A gyártó szerint nem az ő mulasztása miatt tört el kedden az M3-es autópályán egy vasbeton gerenda, aminek következtében hatalmas dugó alakult ki, a balesetben pedig egy munkás könnyebb sérüléseket is szenvedett. A hídépítő cég szerint hetekig tart majd, mire kiderül, miért zuhant le a szerkezet.
Vágólapra másolva!

Nem a gyártó cég hibájából tört el a vasbeton gerenda az M31-es autópálya építkezésén - mondta a Független Hírügynökségnek Juhász Péter, az elemet gyártó cég, a Ferrobeton Zrt. vezérigazgatója.

Ha a gerendákat rendeltetésszerűen szállítják és emelik a helyére, akkor kizárt, hogy eltörjenek - állította a cég vezetője, aki szerint a szállítók vagy a szerelők hibázhattak. A Ferrobetont - a vezérigazgató szerint - eddig nem vonták be az ügy kivizsgálásba.

Kedd hajnalban az M3-M31-es autópálya gödöllői csomópontjában épülő új híd utolsó gerendája beemelés után tört el. A balesetben egy ember könnyebben megsérült, az autópályát le kellett zárni, így több kilométeres torlódások alakultak ki.

Szerdán reggel kezdődött, és pár hét alatt várhatóan le is zárul a baleset vizsgálata - mondta kedd délután Fehér László, a Hídépítő Zrt. vezérigazgatója. Szerinte a problémát okozhatta emberi mulasztás és a gerenda hibája is. Hozzátette, az emberi mulasztást kizárja az a tény, hogy mindössze egy ember szenvedett enyhe sérülést, a gerenda hibája pedig azért valószínűtlen, mivel sorozatban építenek be ilyeneket a hidakba.