Vágólapra másolva!
Lepedőcsíkokból készített kötéllel akasztotta fel magát egy rab a zalaegerszegi börtönben. A férfit a börtön személyzetének és a mentőknek sem sikerült újraéleszteni. A vizsgálat kizárta az idegenkezűséget.
Vágólapra másolva!

Öngyilkos lett egy rab a zalaegerszegi börtönben - közölte csütörtökön a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsoksága (BVOP). A férfi lepedőcsíkokból készített kötéllel a zárka mellékhelyiségében akasztotta fel magát csütörtök reggel.

Az öngyilkosságot a körletfelügyelő 8 óra 50 perckor észlelte, az ügyeletes ápolók azonnal megkezdték a férfi újraélesztést és értesítették a mentőket, akik 9 óra után 5 perccel érkeztek a helyszínre. A mentőorvos 9 óra 45 perckor megállapította a halál beálltát.

A Zalai Hírlap online kiadása szerint az elhunyt egy 21 éves lenti környéki fiatalember, akit szerdán délután állítottak elő a rendőrök. A megyei büntetés-végrehajtási intézetbe szállították, hogy megkezdje a rá jogerősen kirótt 10 hónapos szabadságvesztés letöltését, de korábban is indult már ellene büntetőeljárás, egyebek között jármű önkényes elvétele miatt. A lap szerint a férfi csütörtökön reggel, a befogadási eljárás során éppen az orvosi vizsgálatra várt, amikor a mellékhelyiségbe ment és ott felakasztotta magát.

A rendőrség kiérkezéséig a helyszínt biztosították, az elsődleges megállapítások kizárták az idegenkezűséget. Az eset körülményeinek tisztázására bizottságot hoztak létre. Tavaly hét rab lett öngyilkos büntetés-végrehajtási intézetekben, idén ez volt az első öngyilkosság.

A BVOP személyes adatokra hivatkozva nem adott tájékoztatást arról, miért volt börtönben, az MTI azonban úgy tudja, kisebb súlyú bűncselekményért, lopásért ítélték el.