Kétórás várakozás a röszkei határátkelőnél

Vágólapra másolva!
Hétfő reggelig mintegy kétórás várakozásra kell számítani a röszkei határátkelőnél. A rendőrség a reggel 8 és délután 4 között működő tiszaszigeti átkelőt javasolja, amelyet magyar és szerb állampolgárok vehetnek igénybe.
Vágólapra másolva!

Az autóbuszoknak és a személygépkocsiknak is csaknem két órát kell várakozniuk vasárnap a röszkei határátkelő belépő oldalán a szabadságukról Nyugat-Európába visszatérő vendégmunkások miatt - mondta Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A torlódás várhatóan csak hétfő reggelre szűnik meg.

A röszkei átkelő teljes kapacitással üzemel, de mivel ez a schengeni övezet külső határa, szigorú ellenőrzésekre van szükség.

A szóvivő szerint péntektől vasárnap délutánig csaknem ötvenezren léptek be Röszkénél, az utasok többsége az ünnepek után Ausztriába és Németországba visszatérő szerb vendégmunkás volt.

Az előrejelzések szerint a következő hétvégén is torlódásra kell számítani az átkelőnél, mivel sokan csak a szerb karácsony után térnek vissza Nyugat-Európába.

A szóvivő azt tanácsolta az utazóknak, hogy válasszák a reggel 8 és délután 16 óra között működő tiszaszigeti átkelőt, amelyet magyar és szerb állampolgárok vehetnek igénybe vagy kerüljenek Tompa felé.