Ötéves hosszabbítást kapott a Tilos Rádió

Vágólapra másolva!
2014-ig biztosan a jelenlegi frekvencián sugározhat a budapesti Tilos Rádió, miután az ORTT öt évvel meghosszabbította a 2009-ben lejáró engedélyét. A szerkesztők szerint fontos témákkal foglalkoznak, és sokat tettek azért, hogy ne fordulhasson elő még egyszer, ami 2003 karácsonyán történt.
Vágólapra másolva!

Öt évvel meghosszabbította szerdán a Tilos Rádió műsorszolgáltatási engedélyét az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT). A budapesti közösségi adó jelenlegi szerződése 2009 novemberében jár le, így a hosszabbítás azt jelenti, hogy a Tilos 2014-ig a jelenlegi hullámhosszon sugározhat.

Három testületi tag igen, három tag nem szavazata, és egy tartózkodás mellett a testület elfogadta a Tilos Rádió szerződéshosszabbításra vonatkozó kérelmét - közölte az ORTT sajtóirodája. Korábban az ülés egyik résztvevője más szavazati arányról számolt be.

A médiatörvény rendelkezései értelmében minden adónak lehetősége van egyszer ötéves hosszabbítást kérni anélkül, hogy újra megpályáztatnák az adott frekvenciát. Ezt legkésőbb a szerződés lejárta előtt 14 hónappal kell kérvényezni, hogy ha elutasítják, az ORTT pályázatot írhasson ki az adott hullámhosszra. A Tilos már májusban benyújtotta a kérelmét, de azt a testület júniusban elutasította.

Azóta ismét beadtuk a kibővített kérelmünket - mondta az [origo]-nak Csabai Gábor, a rádió ügyvezetője. A kérelemben a szerkesztők többek közt arra hivatkoztak, hogy a Tilos fontos témákat karol fel, a fogyatékosok helyzetétől a civil társadalmon keresztül a romaintegrációig. Emlékeztették a döntéshozókat arra is, komoly átalakításokat hajtottak végre a rádiónál annak érdekében, hogy még egyszer ne fordulhasson elő az, ami 2003 karácsonyán: akkor egy ittas műsorvezető élő adásban kijelentette: "A legszívesebben kiirtanám az összes keresztényt."