Négyszázszor riasztották a tűzoltókat a vihar miatt

Vágólapra másolva!
Közel száz embert kellett elhagynia otthonát a hétfői vihar miatt. A tűzoltók mintegy négyszáz riasztást kaptak, főként Pest megyéből. Három embernek orvosi segítségre volt szüksége.
Vágólapra másolva!

Országszerte négyszáz helyre riasztották a tűzoltókat a hétfői viharkárok miatt - mondta Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője kedd reggel az MTI-nek.

A legtöbb bejelentés Pest megyéből érkezett, ide 135 esetben vonultak a tűzoltók. A legnagyobb pusztítást a dél-borsodi Bogácson és térségében okozta a szél és az eső. Bogácson a vihar összesen 250 házat rongált meg, többnyire a tetőszerkezeteket tette tönkre. A viharos szél villanyoszlopokat, fákat csavart ki, emiatt az áramellátás is akadozott - tette hozzá a szóvivő.

A károk miatt Bogácsról mintegy nyolcvan embernek kellett elhagynia az otthonát. Őket a helyi iskola tornatermében szállásolták el. A Bogácstól néhány kilométerre lévő Sályon pedig 15 embert kellett kitelepíteni a vihar miatt - mondta a helyettes szóvivő.

Három ember szorult orvosi segítségre. Egyiküket egy megvadult kutya sebezte meg, egy másik férfinak a bordái törtek el, a harmadik esetben pedig egy idős ember lett rosszul - közölte Szentes György.