Vállalkozót gyanúsítanak az esztergomi gyújtogatással

Vágólapra másolva!
Egy helyi vállalkozót gyanúsít a rendőrség azzal, hogy megbízást adott Meggyes Tamás esztergomi polgármester autójának és épülő házának felgyújtására - közölte a rendőrség.
Vágólapra másolva!

A rendőrség már szerdán közölte, hogy elfogták a gyanúsítottakat, akik az esztergomi polgármester autóját és épülő házát a feltételezések szerint felgyújtották, de részleteket akkor nem árultak el.

Csütörtökön a Nemzeti Nyomozó Iroda osztályvezetője közölte, hogy egy esztergomi vállalkozót gyanúsítanak azzal, hogy a rongálás felbujtója volt.

Rajta kívül elfogták azt, aki a gyanú szerint a megbízást közvetítette, valamint azokat is, akik végrehajtották a bűncselekményt. Így összesen négy embert vettek őrizetbe a rendőrök, egy ötödik gyanúsított pedig már jogerős börtönbüntetését tölti valamilyen más cselekmény miatt.

A polgármester autóját április 8-án hajnalban gyújtották fel benzines palackokkal. A tüzet Meggyes Tamás eloltotta, de az időközben kiérkező tűzoltóktól megtudta, hogy Esztergom-Búbánatvölgyben ég a családi háza is. A ház tetőszerkezete leégett, és megsemmisült az épület fából készült hátsó része is. A helyszínen 8-10 benzineskannát hagytak hátra a tettesek.