Milliókra hajthatott a császártöltési méregkeverő

Vágólapra másolva!
Áldozatainak életbiztosításai miatt ölhetett Bács-Kiskun megyében az a férfi, akit egy 28 éves császártöltési nő, illetve két fiatal férfi meggyilkolásával gyanúsítanak. A feltételezett elkövető, aki jelenleg is börtönben ül, összesen több mint 57 millió forinthoz akart hozzájutni a biztosítási összegekből.
Vágólapra másolva!

Az életbiztosításáért mérgezhették meg azt a 28 éves, kétgyermekes császártöltési nőt, akinek sírját kétszer is megbolygatták - írja a Magyar Nemzet. A lap információi szerint a rendőrség hamarosan lezárja a nyomozást, amelyben N. Edit mellett két fiatal férfi halálát, illetve egy másik nő életveszélyes mérgezését vizsgálják.

Az [origo] korábban helyszíni riportban számolt be arról, hogy a 2006-ban elhunyt nő sírját két férfi meggyalázta, majd a hatóság is exhumálta. A rendőrségnek a két sírgyalázó azt vallotta, a megbízójuk érzelmi okokból akart hajmintát szerezni a sírból. A nyomozás során kiderült, hogy nem sokkal a nő halála két biztosítótársaságnál 10, illetve 16 millió forint értékű életbiztosítást kötött, amelyek kedvezményezettje a 28 éves, bajai M. Róbert volt.

A gyanúsított korábban már megkísérelt hamisított kórházi papírokkal felvenni 20 millió forintot egy biztosítótól, úgy, hogy a biztosított bajai nő még életben volt. A sértett élete ugyanakkor egy hajszálon függött, szervezetében mérget mutattak ki. A nyomozás során kiderült, hogy nem sokkal azelőtt, hogy kórházba került volna, M. Róbert lakásán járt, és ott italt fogyasztott.

A környéken ebben a időben elhunyt két fiatal férfi is, akiknek a nevére 3, illetve 8,5 millió forint értékben kötöttek biztosítást. Utóbbi tételt a biztosító kifizette, az összegből 7 millió a gyanúsítotthoz került. A jelenleg számítógépes csalás miatt börtönben ülő M. Róbert a gyanú szerint összesen 57,5 millió forinthoz próbált hozzájutni áldozatai életbiztosításaiból.

Szabó Ferenc Bács-Kiskun megyei főügyész-helyettes a Magyar Nemzetnek azt mondta, az előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett, illetve megkísérelt emberölés ügyében folytatott nyomozást nyár végén zárják le, addig egyeztetik az orvosszakértői véleményeket, orvosi leleteket és álláspontokat.