Hat ember vágyik az MTV elnöki posztjára

Vágólapra másolva!
Hétfőn hatan adták be pályázatukat az MTV elnöki posztjára. A pályázók: az előző körben is indult Hammer Ferenc, Rudi Zoltán, Szabó Stein Imre, valamint Havasi János, Marcsa Attila és Székely Ferenc.
Vágólapra másolva!

Hatan adták be pályázatukat a Magyar Televízió (MTV) elnöki posztjára - értesült az MTI.

Ez a második pályázat a tisztségre, miután tavaly ősszel a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnöksége nem járult hozzá, hogy pályázat nélkül újrázhasson Rudi Zoltán elnök. Február közepén pedig a testület a három pályázó közül nem tudott jelöltet állítani a posztra.

Hétfőn az első menetben pályázó Hammer Ferenc, Rudi Zoltán és Szabó Stein Imre is beadta anyagát, rajtuk kívül Havasi János tévés szerkesztő, korábban műsorvezető, jelenleg a műszaki egyetemen tudományos munkatársként tevékenykedő Marcsa Attila és a korábban az MTV-nél dolgozó Székely Ferenc pályázott. Medveczky Balázs, a köztévé ügyvezetője nem szerepel az indulók között.

A média törvény szerint az elnökség kétharmadának a szavazata kell a jelöltté váláshoz. A megválasztáshoz pedig ugyancsak kétharmados többségre van szükség a társadalmi szervezetek delegáltjaival kiegészült nagykuratóriumban.