Bankautomatát akartak kirabolni Szentendrén

Vágólapra másolva!
Megzavarta a biztonsági őr azokat a bűnözőket, akik egy bankautomatát próbáltak kirabolni hajnalban Szentendrén. Az ügyet a Nemzeti Nyomozó Iroda vizsgálja, mert az elkövetők módszere emlékeztet több korábbi esere.
Vágólapra másolva!

Pénzkiadó bankautomatát akartak elrabolni szerdán egy szentendrei áruházból, de az akció nem sikerült - közölte Csécsi Soma, a Nemzeti Nyomozó Iroda helyettes szóvivője. Az elkövetők hajnalban akarták elmozdítani a helyéről az áruház előterében elhelyezett bankautomatát, de a biztonsági őr fellépésére elmenekültek.

A helyszíni szemlét a Pest megyei rendőrök végezték, de miután az akció módszere hasonlít több korábbi esethez, a Nemzeti Nyomozó Iroda vette át az ügy vizsgálatát. A távirati iroda úgy tudja, az automatát nem robbantani akarták, hanem más módszerrel próbálták kimozdítani a helyéről.

Az elmúlt két évben már egy tucat ATM-et támadtak meg. Legutóbb április 7-én fosztottak ki egy bankautomatát Hajdúdorogon: a szerkezetet egy autóhoz kötötték, majd több száz méteren át vonszolták, amíg kiszakadt belőle a pénzkazetta. Március 28-án Fóton robbantottak fel egy bankautomatát, a tetteseknek ekkor sikerült a pénz egy részével elmenekülniük. Március 19-én ugyancsak robbantásos módszerrel próbáltak meg ismeretlenek felnyitni és kifosztani egy bankautomatát Vácott, de az akció sikertelenül végződött.