Eltűnt egy francia diáklány Budapesten

Vágólapra másolva!
Budapesten eltűnt egy 22 éves francia diáklány. A lány csütörtök éjjel óta nem adott magáról életjelet, a rendőrség nagy erőkkel keresi.
Vágólapra másolva!

Nyoma veszett egy francia diáklánynak Budapesten - közölte kedden a rendőrség. A 22 éves Bretnacher Ophélie Aurelia Ophélie december 4-én tűnt el. A rendőrség nagy erőkkel kezdte meg a fiatal nő felkutatását - olvasható a Budapesti Rendőr-főkapitányság internetes oldalán.

A diáklány körülbelül 170 centiméter magas, normál testalkatú, haja világosbarna, szeme barna. A rendőrség azt kéri, hogy aki tud a lányról, tegyen bejelentést.

A Népszabadság internetes kiadása szerint a diáklány csütörtök hajnalban egyedül indult haza az egyik Dohány utcai szórakozóhelyről, és azóta nem adott magáról életjelet. A lap úgy tudja, hogy bár a lány nem arrafelé lakik, a Lánchíd pesti oldalán még azon az éjszakán megtalálták a táskáját, benne minden iratával és a mobiltelefonjával.

A lány eltűnése a France 2 francia közszolgálati csatorna vezetői hírei között szerepelt, a tévé budapesti helyszíni tudósításban számolt be az esetről. A France 2 a 22 éves lány szüleit kísérte el a magyar fővárosba, ahol kedden hallgatta ki őket a rendőrség. A lány édesapja, Francis Bretnacher a híradóban azt mondta: teljesen megbízik a magyar rendőrségben, és nem tudja elképzelni, hogy lánya öngyilkos lett volna.

Franciaországban a diáklány barátai és évfolyamtársai internetes felhívásokban keresnek szemtanúkat. Közleményük szerint Ophélie Bretnacher a Reims Management School harmadéves diákja. Erasmus program keretében szeptember óta tanul a Budapesti Corvinus Egyetemen.

Sandrine Broussoux, az eltűnt diáklány volt lakótársa a francia híradóban arról beszélt: barátnője meggondolt, okos és kiegyensúlyozott lány, nagyon jó viszonyban van a szüleivel, rengeteg barátja van, és régóta jár ugyanazzal a fiúval. "Képtelenség, hogy megszökött vagy öngyilkos lett volna" - tette hozzá. A France 2 úgy tudja, hogy a rendőrség a térfigyelő kamerák felvételei alapján próbálja meg azonosítani a diáklány által eltűnése előtt megtett útvonalát.