Elviccelte Kiss Péter kormányfői álmait

Vágólapra másolva!
Kiss Péter kancelláriaminiszter nem vetné meg a kormányfői posztot - állítólag ez derül ki egy felvételből, amin Kiss Zoltai Gusztávval, a Mazsihisz ügyvezetőjével beszél. A beszélgetést a Hír Tv rögzítette. Kiss Péter neve korábban többször felmerült, mint a kormányfői poszt egyik esélyese.
Vágólapra másolva!

A Hír TV operatőre rögzítette Zoltai Gusztáv, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének ügyvezetője és Kiss Péter kancelláriaminiszter beszélgetését a miniszterelnöki posztról a Zsidó Nyári Fesztivál fővárosi megnyitóján - állítja a hétfői Magyar Nemzet.

A felvételen Zoltai azzal fordult a szocialista politikushoz: "Nekem azt mondta a Semjén, hogy te leszel a miniszterelnök", mire Kiss azt felelte: "Azt mondta? Legyen igaza." Zoltai viccelődve még odavetette, hogy "most már nagyon izgulunk" - írja a napilap.

Az [origo] hétfőn megkereste Kiss Péter sajtótitkárságát, amely így kommentálta a hírt: "A Magyar Nemzet által 'viccelődőnek' minősített párbeszédrészletet rögzített a Hír Tv, de aki bővebb információt szeretne kapni erről a 'komoly' párbeszédről nyilván Semjén Zsolthoz fordul és megkérdezi, hogy miképpen fog felállni a következő kormány és hogy ezt a kormányt melyik országban tervezi megvalósítani".

A KDNP szóvivője, Halász Zsuzsa Kiss javaslatával kapcsolatban annyit mondott: Semjén Zsolt szerint csupán viccről volt szó, és nem gondolta, hogy a vicc ennyire "elevenükbe talál".

Kiss Péter viccelődésének aktualitását az adja, hogy augusztus végén Gyurcsány Ferenc miniszterelnök bejelentette: lemond, ha a parlament nem fogadja el az adótörvényeket és a költségvetést. A program visszautasítására pedig nagy az esély, azt az SZDSZ sem támogatja. Kiss neve többször felmerült az elmúlt években, mint a miniszterelnöki poszt várományosa és Gyurcsány lehetséges kihívója. Kiss 2004-ben alulmaradt Gyurcsánnyal szemben, amikor Medgyessy Péter távozásakor indult a miniszterelnöki posztért.