Felmentettek egy rendőri vezetőt Hajdú-Biharban

Vágólapra másolva!
Indoklás nélkül felmentette az országos rendőrfőkapitány Csurka Lászlót, a Hajdú-Bihar megyei rendőrség rendészeti igazgatóját. Ezt a leváltott vezető jelentette be, és azt mondta, váratlanul érte a döntés.
Vágólapra másolva!

Az országos rendőrfőkapitány azonnali hatállyal, indoklás nélkül visszavonta Csurka László rendőr ezredes, a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatójának vezetői megbízatását - ezt a leváltott rendészeti igazgató, Csurka László közölte. Csurka arról számolt be, hogy Bencze József országos rendőrfőkapitány péntek délután magához hívatta, és közölte vele, hogy indoklás nélkül visszavonja vezetői megbízatását.

A rendészeti igazgatót - mint mondta - váratlanul érte a döntés. "Tiszta a lelkiismeretem, a törvényeket mindig kőkeményen betartottam és betartattam, soha senkinek jogellenesen engedményt nem tettem" - nyilatkozta.

A felmentett rendőri vezetőnek - aki 23 éve dolgozik rendőrként - más beosztást ajánlanak fel, amiről szerdán kell döntenie, hogy elfogadja-e. Azt mondta továbbra is rendőrként kíván dolgozni és nem megy nyugdíjba, de döntése természetesen függ a felajánlott beosztástól.