Két évet kapott a volt MSZP-s alpolgármester

Vágólapra másolva!
Vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés miatt jogerősen két év letöltendő börtönt kapott Kaszab Csaba volt kőbányai MSZP-s alpolgármester. A politikust egy vállalkozó, hajdani jó ismerőse jelentette fel, miután 17 milló forintot fizetett azért, hogy munkát kapjon a kerületben.
Vágólapra másolva!

Helybenhagyta a Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú bírósági ítéletet Kaszab Csaba, Kőbánya volt szocialista alpolgármestere ügyében, így a politikusnak két évet kell börtönben töltenie, feltételes szabadságra nem bocsátható. A bíróság mellékbüntetésként négy évre eltiltotta a közügyektől, és egyben 4,43 millió forint elmaradt vagyoni előny megfizetésére kötelezte. A végzés ellen fellebbezésnek nincs helye - közölte Szigeti Ágnes, a tanács elnöke.

A volt X. kerületi alpolgármestert vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntettével vádolták meg 2005-ben, amiért 17 millió forint kenőpénzt kapott egy építési vállalkozótól, cserébe azért, hogy Kaszab munkát szerzett neki. A politikus tavaly ősszel - az elsőfokú ítélet után - lemondott a kőbányai képviselő-testületben betöltött mandátumáról.

A bíróság szerint a vállalkozó még 2000 nyarán megkereste Kaszabot, és arra kérte, hogy szerezzen neki építési megbízást. Kaszab ezután a rendelkezésre bocsátotta azoknak a társasházaknak a címét, amelyek tervezett felújítási költségei a legmagasabbak voltak. Megállapodtak abban, hogy ha a vállalkozó megkapja a munkákat, az utánuk járó díjak felét visszautalja a politikusnak.

A vállalkozó vélhetően azért tett feljelentést egykori jó ismerőse ellen, mert egy korábbi büntetőeljárásban nyomozás indult ellene. Akkor a férfi a Kőbányai Vagyonkezelőnek okozott 30 millió forintos kárt megfizette, és Kaszab Csaba nevét sem említette meg. Később - egy, korábban az [origo] birtokába került ügyészségi irat szerint - a vállalkozó összeveszett a jelenlegi alpolgármesterrel, és szóvá tette neki, hogy "ő is benne volt a cégével együtt".