A metróépítéstől szenvednek a Baross tériek

Vágólapra másolva!
Nem tudnak pihenni a 4-es metró Baross téri állomásának építése miatt a környéken élők. A munkák nem csak zajosak, de a fúrások miatt több környékbeli épület fala rezeg. A munkák miatt két bejelentés érkezett a rendőrséghez. A rendőrség viszont tehetetlen: a beruházónak május 15-ig van engedélye arra, hogy a zajos munkákat este 10-ig végezze.
Vágólapra másolva!

Két lakossági bejelentés is érkezett a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz (BRFK) szerda este a 4-es metró Baross téri megállójának építésével kapcsolatban - közölte az [origo]-val a BFRK sajtóosztálya. A környéken élők nem csupán a zajt kifogásolták, hanem azt, hogy a munkák miatt rezeg a lakásuk fala.

A rendőrök kimentek a helyszínre, eljárást azonban nem indítottak, a beruházó ugyanis engedéllyel végezte a munkát. A metróépítőknek május 15-ig van engedélyük arra, hogy a meglehetősen nagy zajjal járó földkitermelési munkákat végezzék reggel 7 és este 10 között.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

A 4-es építését végző DBR Metró Projektigazgatóságon elismerték az [origo]-nak, hogy az állomás külső betonfalának megépítése nagy zajjal jár. Ráadásul szerda este a munkások egy agyagrétegbe ütköztek, aminek az áttörése nem ment könnyen. A Projektigazgatóság szerint azért van szükség este is a munkára, hogy minél előbb helyreálljon a forgalom a Keleti pályaudvar környékén.