Felfüggesztettek négy rendőrt Debrecenben

Vágólapra másolva!
A debreceni rendőrkapitány felfüggesztett négy rendőrt, mert szombat hajnalban megvertek egy férfit a belvárosban. A rendőrség hivatalvezetője szerint a felfüggesztésre azért került sor, mert a négy férfi rendőrhöz méltatlan módon viselkedett.
Vágólapra másolva!

Csoportos garázdaság miatt négy rendőr szolgálati viszonyának megszüntetését kezdeményezte a debreceni rendőrkapitány - közölte vasárnap Juhászné Kiss Katalin rendőr százados.

A debreceni rendőrkapitányság hivatalvezetőjének tájékoztatása szerint február 8-ról 9-re virradó éjszaka négy, a debreceni rendőrkapitányság állományába tartozó, szolgálaton kívüli járőr szórakozott egy debreceni belvárosi szórakozóhelyen. A négy rendőr 0 óra 30 perc körül hazafelé indult, amikor a Piac utcán szóváltásba keveredett egy nőismerőse társaságában lévő 36 éves bagaméri férfival. A férfi a szóváltás során megütötte az egyik szolgálaton kívüli járőrt, majd a helyszínről elfutott. A négy rendőr a menekülő férfit utolérte, majd - a hivatalvezető tájékoztatása szerint - rendőrhöz méltatlan módon bántalmazta.

A százados közölte, hogy a Debreceni Városi Rendőrkapitányság vezetője azonnali hatállyal kezdeményezte a csoportos garázdaság bűncselekmény elkövetésével gyanúsított rendőrök szolgálati viszonyának megszüntetését.