Nem magától gyulladt ki a szegedi betlehem

Vágólapra másolva!
Emberi gondatlanság vagy szándékos gyújtogatás miatt kaphatott lángra Szegeden a Dóm téren felállított betlehem. A tűzoltók szerint azonban nagyon nehéz lesz ezt bizonyítani. A csütörtök éjjel kitört tűz több mint tízmillió forintos kárt okozott.
Vágólapra másolva!

Nagy valószínűséggel szándékos vagy gondatlan emberi beavatkozás miatt keletkezett a tűz csütörtök éjfélkor a szegedi dóm előtt, ahol leégett a karácsonyra állított életnagyságú betlehem. Révész János, a városi tűzoltóság munkatársa szerint kicsi az esélye annak, hogy elektromos szikrától gyulladt volna ki a betlehemi jászol.

Az emberi beavatkozást azonban nagyon nehéz bizonyítani. A tűzoltóknak arról nincsenek információik, hogy a tűzhöz olajat vagy benzint használtak volna, ezek nyomát nem találták meg a szakemberek a helyszínen. A rendőrség közigazgatási eljárásban tovább vizsgálja az ügyet.

A tűzben teljesen megsemmisült a betlehem, és megsérült a templom kapuja, valamint a bejáratnál levő oszlopok. A homlokzatot korom festette feketére. A kár több mint tízmillió forint.