Több havi távhőszámlát kaptak a sátoraljaújhelyiek

Vágólapra másolva!
Technikai hiba miatt négy hónapig nem küldtek távfőszámlát Sátoraljaújhely lakosainak, akik decemberben egyszerre kapták meg a felgyülemlett csekkeket. Többen arra panaszkodtak az MTI-nek, hogy karácsony előtt gondot okoz nekik a százezres tétel kifizetése.
Vágólapra másolva!

Több hónap távhőszámláját kapták kézhez egyszerre a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sátoraljaújhely távfűtéses lakásaiban élők - tudta meg az MTI helyi lakosoktól szerdán. Az egyik család például úgy nyilatkozott, hogy júliusban kaptak utoljára számlát, a hiányosságot jelezték, a borítékban mégis most érkezett egyszerre több csekk. A százezres tétel kifizetése pedig gondot jelent, főleg karácsony előtt - tették hozzá.

Sátoraljaújhelyen a Tigáz-DSO Földgázelosztó Kft. végzi a távhő-szolgáltatási feladatokat. Győrösi Pál, a társaság szóvivője az eset kapcsán közölte: technikai hiba miatt négy hónapig nem tudtak számlázni a zempléni városban. A kialakult helyzetről tájékoztatták a település polgármesterét, általa pedig a lakosságot. Szamosvölgyi Péter polgármester javaslatára az a megoldás született, hogy az érintettek - amennyiben gondot okoz nekik a számlák rendezése - részletfizetési lehetőséget kapjanak. A szóvivő hozzátette: mind a négy hónapi - a június-júliusi, illetve a szeptember-októberi - számlára kérhető a részletfizetés (augusztusra nem bocsátanak ki számlát). Győrösi Pál azt is elmondta, hogy a részletfizetési kérelmet minden érintettnek írásban kell jeleznie. A zempléni településen több mint ezer távfűtéses lakás van.