Kubai menekültek szurkáltak egy szórakozóhelyen

Vágólapra másolva!
Az október közepén Magyarországra érkezett kubai menekültek közül néhányan magyarokkal kerültek összetűzésbe egy bicskei szórakozóhelyen. A tettlegességig fajuló vitában három férfi szúrt, vágott sérüléseket szenvedett. 
Vágólapra másolva!

Tettlegességig fajult a szóváltás egy bicskei szórakozóhelyen vasárnap hajnalban. Az ottani menekülteket befogadó állomáson tartózkodó kubai menekültek egy csoportja és néhány helyi lakos keveredett vitába. Az összetűzésben három magyar férfi szúrt, vágott sérüléseket szenvedett - közölte a rendőrség az MTI-vel.

A sérülteket a Fejér Megyei Szent György Kórházban ápolják. Kettőjük sérülése könnyű, a harmadik férfi nyolc napon túl gyógyuló, súlyos, nem életveszélyes sérüléseket szenvedett - mondta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

R. Szabó Ágnes vasárnap este közölte, Bicskén tolmács bevonásával még mindig tartanak a kihallgatások. A rendőrség azt akarja kideríteni, mi volt az oka az összetűzésnek, illetve, hogy a történtek idején kisebb-nagyobb mértékben ittas résztvevők közül, kinek, milyen szerepe volt a szóváltásban, majd a tettlegességben. Eddig senkit nem vettek őrizetbe.

R. Szabó Ágnes tájékoztatása szerint a rendőrség tolmács bevonásával vizsgálja a körülményeket, igyekszik kideríteni, mi volt az oka az összetűzésnek, illetve, hogy a történtek idején kisebb-nagyobb mértékben ittas résztvevők közül, kinek milyen szerepe volt a szóváltásban, majd a tettlegességben.

A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal szóvivője az MTI-nek elmondta: azon kubai menekültek egy csoportjáról van szó, akik október 9-én érkeztek Magyarországra illetve a bicskei menekülttáborba. A mintegy két hétig tartó menekültügyi eljárás lefolytatását követően mind a huszonnyolcan megkapták a menekült státust, és munkavállalásuk illetve beilleszkedésük megkönnyítésére október 24-től intenzív nyelvtanfolyamon vesznek részt - tette hozzá Daragó Réka.

A szóvivőnek egyelőre nincs információja arról, hogy a vasárnap hajnali összetűzésben hányan vettek részt a huszonnyolc kubai közül. Az MTI nem hivatalos információja szerint hatan-heten voltak.