Már áldozatként keresik az eltűnt kisfiút

Vágólapra másolva!
Már nem közigazgatási eljárás folyik a Margitszigetről eltűnt kisfiú ügyében, kedden nyomozást rendelt el a rendőrség. Az eddigi információk alapján ugyanis valószínű, hogy a gyerek bűncselekmény áldozata lett.
Vágólapra másolva!

Feltehetően bűncselekmény áldozata lett a Margitszigetről eltűnt kisfiú, ezért kiskorú veszélyeztetése miatt elrendelte az ügyészség a nyomozást - közölte kedden a BRFK sajtóügyeletese, Bartha László. Eddig ugyanis közigazgatási eljárás keretében gyűjtötték az adatokat, de ezek alapján arra lehet következtetni, hogy ismeretlenek által elkövetett bűncselekményről van szó.

A kétéves kisfiú az anyja elmondása szerint augusztus 3-án a Margitsziget Árpád híd alatti területéről tűnt el, de a Margitszigeten és a Dunában is hiába keresték a kétéves kisfiút, Dominikot. A gyerek eltűnésének napján nyoma veszett édesapjának is, akit különböző bűncselekmények elkövetése miatt köröztek. Mivel ellentmondásokat fedeztek fel az édesanya tanúvallomásában, később a gyermek lakókörnyezetét is vizsgálni kezdték, azonban ez sem vezetett eredményre.

Augusztus közepén állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy egy olasz tévécsatornán láttak egy, az eltűnt kisfiúhoz hasonlító gyereket, de az Interpol közreműködésével kiderült, hogy nem a magyar kisgyerekről van szó. Néhány nappal később a BRFK elfogta a kisfiú édesapját a VI. kerületben, azonban a férfi nem szolgált új információval a kisfiú hollétéről.