Kilenc magyar sérült meg a székelyföldi balesetben

Vágólapra másolva!
Az árokba borult egy magyar turistákat szállító kisbusz a székelyföldi Hargita megyében. A busz 23 utasából kilencen sérültek meg. A sérültek többsége csak zúzódásokat szenvedett, és várhatóan vasárnap este az utolsó utast is elhagyhatja a kórházat.
Vágólapra másolva!

Kilenc magyar turista sérült meg egy romániai buszbalesetben a Hargita megyei Csíkszereda és a szomszédos Csíkcsicsó közötti útszakaszon. A turistákat szállító kisbusz 23 utassal borult az árokba, miután szemtanúk szerint egy szekeret előzött, és megcsúszott a nedves úttesten.

A román mentőszolgálat ügyeletese szerint Csíkszeredából négy, Csíkmadarasról pedig egy mentő érkezett a helyszínre. Összesen kilenc sérültet kellett ellátniuk, de csak kisebb zúzódásokat szenvedtek az utasok, a legsúlyosabb állapotban egy fiatal nő volt, akinek kificamodott a válla.

Az elsősegélynyújtás után nyolc személyt szállítottak a csíkszeredai megyei kórházba. A sürgősségi osztály ügyeletese az MTI-nek vasárnap elmondta, hogy a fiatal nőt az ortopédia osztályra utaltak be, a többiek pedig elhagyhatták már a kórházat. Vasárnap estére várhatóan a kificamodott vállú utas távozhat a kórházból.