Szimbolikus igent mondott két lány

Vágólapra másolva!
Két lány fogadott jelképesen örök hűséget egymásnak a Humanista Párt által szervezett politikai figyelemkeltő megmozduláson szombaton, a fővárosi Batthyány téren.
Vágólapra másolva!

A komoly rendőri készültséggel biztosított rendezvényen a két lány - akik közül egyik sem leszbikus - mintegy harminc fő előtt mondott jelképesen egymásnak igent. A szivárványos zászlókat lengető részvevőket kordonnal zárták el, a környéken legkevesebb tizenöt rendőrautó sorakozott. Rendbontás, ellentüntetés nem volt - tapasztalta a helyszínen a távirati iroda tudósítója.

Várady Tibor, a Humanista Párt elnöke elmondta, hogy rendezvényükkel a melegek hátrányos megkülönböztetése ellen tiltakoznak, mivel szerintük elfogadhatatlan, ami a múlt hétvégi meleg felvonuláson és utána történt Budapesten. A párt elnöke szerint a döntéshozóknak, a politikusoknak is állást kellene foglalniuk azért , hogy "ne az intézményes diszkrimináció és erőszak érvényesüljön Magyarországon". A Humanista Párt támogatja a melegek házasságát - tette hozzá.

A két lány, akik a Batthyány téren a felső rakparton fogadott egymásnak örök hűséget, valójában nem leszbikusok - mondta Várady Tibor, aki szerint "most a szimbólum a fontos".