Kóka nevében küldtek hamis e-maileket

2007.04.01. 16:13

Hamis közleményt küldtek vasárnap Kóka János SZDSZ-elnök nevében. Ebben többek között a kettős állampolgárság megadásáról és oroszbarátságról esik szó. Az SZDSZ feljelentést tesz.

Kóka János SZDSZ-elnök nevében hamis közleményt adtak ki vasárnap - közölte az [origo]-hoz eljuttatott levelében a liberális párt.

A janos.koka@szdsz.hu címről érkező e-mailben többek között az állt, hogy az Országgyűlésnek kettős állampolgárságot kell adni a határon túli magyaroknak, valamint az, hogy a Szabadság téri szovjet emlékmű azért nem kéne egyoldalú döntéssel áthelyezni, mert az oroszokkal éppen próbálunk baráti viszonyt kialakítani.

Az SZDSZ közleménye szerint az e-mailhez Kóka Jánosnak és az SZDSZ-nek semmi köze, a párt feljelentést tesz. Kókának februárban a honlapját is feltörték, akkor több órán keresztül a politikus honlapjáról a böngésző automatikusan továbbugrott egy fórumbejegyzésre, amely Kóka orvosi diplomájának valódiságát vonta kétségbe.

A gazdasági minisztert a szombati megismételt elnökválasztáson szombaton választották meg az SZDSZ vezetőjének. A második szavazáson 380-an voksoltak rá, míg Fodor Gábor 367 szavazatot kapott. Előzőleg döntetlen lett az eredmény, ezért a küldöttek újra szavaztak az elnökjelöltekről.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK